Framing the views from within a japanes feel interior
Rooftop extension Amsterdam

Black Gems rooftop extension


An extra multifunctional living room with two majestic window frames framing the view

Besides the black gems showroom Bureau Fraai also designed a matching black roof extension connecting to the two different roof heights of the neighbours. Here two big steel plate framed windows frame the interior of this top floor living and working area creating an Edward Hopper like appearance from the outside. Both window frames also serve a second purpose. The front one extends into the interior as a desk while framing the view to the neighbourhood.

The rear one facing the roof terrace and garden evolves into a bench where one can relax and enjoy the sky.In contrast with the black shell the interior has a warm and light character. Both the ceiling and the connected built-in wall cabinet are built up from wood with clear matching partitioning and refined detailing.

Two big steel plate framed windows frame the interior of this top floor living and working area creating an Edward Hopper like appearance from the outside.

 

credits

status:

completed 2020

client:

Private

contractor:

Michel Pronk bouw

interior builder:

Pronklust

location:

IJburg, Amsterdam (The Netherlands)

project typology:

residential, private

photographer:

Studio de Nooyer






Recent Portfolios